Artikel

Hvornår begynder børn at tabe deres mælketænder?

Læs videre og få gode tips og tricks til når dit barn begynder at tabe sine mælketænder.

De fleste børn begynder at tabe deres mælketænder omkring 5-7 års alderen. Barnet taber typisk 20 mælketænder

Den første tand, der normalt falder ud, er en af fortænderne.
Herefter følger de resterende fortænder og kindtænderne.

Processen kan variere fra barn til barn, men de fleste børn har mistet alle deres mælketænder og fået deres permanente tænder i en alder af 12-13 år.

5 Gode tips til forældrene

  • Vær forberedt: tal med dit barn om tandtab, så det ikke kommer som en overraskelse. Forklar, at det er en naturlig del af at blive ældre.
  • Fejr tandtabet: gør tandtab til en festlig begivenhed. Med en Smilebox starter I sammen en ny og hyggelig tradition for hele familien
  • Sørg for god tandpleje: opmuntrer dit barn til at børste tænder to gange om dagen og bruge tandtråd dagligt. Selvom mælketænder falder ud, er god mundhygiejne afgørende for sunde permanente tænder.
  • Vær opmærksom på problemer: hvis en tand ikke falder ud eller der opstår smerte, bør du kontakte din tandlæge. Nogle gange kan tænder have brug for hjælp til at løsne sig.
  • Bevar roen: tandtab kan være en følelsesladet tid for børn. Vær rolig og støttende for at hjælpe dit barn gennem processen.

Nysgerrig på mere?

Tilmeld dig vores univers og vær samtidig den første der får adgang til vores konkurrencer og gode tilbud.

Ved tilmelding giver du tilladelse til, at vi må sende dig nyheder og markedsføring fra Højtiderne ApS. Du kan altid afmelde dig - og bare rolig, vi spammer dig ikke.

100% dansk ejet webshop
Hygge for hele familien
Sikker betaling med MobilePay
Gratis levering på alle ordrer