Artikel

Tandpleje når børn får deres voksentænder

Læs nedenfor hvad du skal vide som forældre, når dit barn begynder at få sine voksentænder.

Børn begynder at få deres voksentænder omkring 6-7 års alderen.
Denne proces starter typisk med de første molarer, også kendt som de seksårs tænder, efterfulgt af de centrale fortænder.

Voksentænderne erstatter gradvist mælketænderne og hele processen varer indtil børnene er omkring 12-13 år.
Det er vigtigt at overvåge denne overgang for at sikre, at tænderne kommer korrekt frem og at der ikke er nogen problemer med tandstillingen.

Gode råd til pleje af voksentænder

  • Fortsæt god mundhygiejne: børstning og brug af tandtråd er stadig afgørende. Voksentænder er permanente, og derfor er det vigtigt at passe godt på dem fra starten.
  • Besøg tandlægen regelmæssigt: regelmæssige tandlægebesøg er vigtige for at holde øje med, at tænderne kommer korrekt frem og for at forebygge potentielle problemer som skæve tænder eller karies.
  • Beskyt tænderne: hvis dit barn dyrker sport, kan det være en god idé at investere i en tandbeskytter for at undgå skader på de nye tænder.
  • Opmærksomhed på tandstilling: overvåg dit barns tandstilling og tal med tandlægen om mulige tandreguleringsbehov, hvis tænderne ikke kommer korrekt frem.

Nysgerrig på mere?

Tilmeld dig vores univers og vær samtidig den første der får adgang til vores konkurrencer og gode tilbud.

Ved tilmelding giver du tilladelse til, at vi må sende dig nyheder og markedsføring fra Højtiderne ApS. Du kan altid afmelde dig - og bare rolig, vi spammer dig ikke.

100% dansk ejet webshop
Hygge for hele familien
Sikker betaling med MobilePay
Gratis levering på alle ordrer